Lussebullar från hemkunskapsboken

Detta recepet gillar jag skarpt, det blir luftiga och goda lussebullar.
 
ingredienser:
1/2 pkt jäst
2 1/2 dl mjölk
1 dl kesella
1 påse saffran
4 msk socker
2 krm salt
8-9 dl vetemjöl
50 g smör
russin
 
pensling
uppvispat ägg
 
1. smula jästen i en skål
 
2. värm mjölken och kesella till fingervarmt, 37 grader. Häll det över jästen och rör om.
 
3. tillsätt saffran, socker, salt och 8 dl vetemjöl.
 
4. klicka ner matfettet i omgångar och arbeta degen tlls den blir blank och smidig samt släpper skålens kanter. Använd gärna elvispens degkrokar.
 
5. tillsätt eventuellt mer mjöl
 
6. låt degen jäsa under bakduk minst 15 min
 
7. sätt ugnen på 225 grader
 
8. ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och dela den i 16 lika stora bitar.
 
9. forma varje degbit
 
10. lägg lussekatterna på plåten. Garnera med russin.
 
11. Låt dem jäsa under bakduk
 
12. pensla lussekatterna med uppvispat ägg.
 
13. grädda mitt i ugnen
 
 
detta recept har jag tagit ifrån boken hem och konsumentkunskap åk 7-9 s 285
 
men eftersom jag har varit slarvig har jag inga bilder på detta. Måste bli bättre på det ;)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

puckobakar.blogg.se

En blogg där jag lägger upp recept som jag har testat. Ibland är de snodda rakt av och ibland lite modifierade.

RSS 2.0