Oreo brownie med mjölkchokladmaräng

 
 
Hej hej
 
Jag har testat ett nytt recept, eller ja några olika recept som jag har byggt ihop.
Botten är en Oreobrownie som jag hittade på Leila bakar
http://www.leila.se/oreo-brownie/recept/bakverk/index1,23.htm?id=4101
 
Till den för att göra det lite roligt gjorde jag en italienskmaräng med mjölkchoklad i.
Receptet till den hittade jag på Ica.
http://www.hemtrevligt.se/icakuriren/recept/italiensk-marang-grundrecept/#keyword=undefined&course=undefined&mainIngredient=undefined&property=undefined&cuisine=undefined&recipeType=undefined&seasonal=undefined&difficulty=undefined&sortBy=undefined&page=NaN&authorID=undefined
 
Jag slängde då i 200g ljusblockchoklad för att man aldrig kan få för mycket choklad och barnet inte gillar mörk choklad.
 
Receptet är:
 
Brownie
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½  tsk salt
  • 1 ½  dl kakao av god kvalitet 
  • 1 ½  dl vetemjöl
  • 1 pkt Oreo cookies
  1. Värm ugnen till 200 g
  2. Klä en långpanna eller ugnsform med bakplåtspapper
  3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirap, därefter 1 ägg i taget under vispning.
  4. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao, rör även ner vetemjöl, blanda allt till en jämn smet
  5. Häll ner smeten i långpannan, dela Oreo kakorna i 2 bitar och tryck ner i brownie smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen mellan 25-30 min, kakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Låt svalna helt innan den skärs upp
 
Maräng
 
  • 300 g strösocker
  • 100 g vatten (1 dl)
  • 150 g äggvita (ca 4 st)
  • 30 g strösocker (3 msk)
  • 200g ljus blockchoklad
Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull.
 
Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken! Separera vitor och gulor. Lättast går det att separera vita och gula med händerna som sil.
 
Koka upp socker och vatten till en het sockerlag utan att röra om. Temperaturen ska gå upp till 121–123 grader, kontrollera med termometer.
 
Vispa ihop vitorna när temperaturen på sockerlagen är uppe i ungefär 115 grader. Vispa i 30 g socker mot slutet och vispa till en styv äggvita.
 
Håll koll på sockerlagens temperatur med termometern och ha den vispade äggvitan redo. Dra av sockerlagen från värmen när temperaturen nått 121–123°.
 
Häll ned den heta sockerlagen i äggvitan i en smal stråle under vispning. Fortsätt att vispa marängen tills den svalnar, det kan ta lite tid.
 
Smält blockchokladen i vattenbad eller micron. Tillsätt sedan den smälta chokladen i marängen. Blanda försiktigt så att marängen blir melerad.
 
 
Bred sedan marängen över brownien med en slickepott och bränn av det. 
 
Pynta med mini oreos (det har jag inte hunnit göra på bilden)
 
 
 
De andra bilderna ville inte riktigt vara med. Jag orkar faktiskt inte riktigt strula med det nu. Men det är alltid något =)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

puckobakar.blogg.se

En blogg där jag lägger upp recept som jag har testat. Ibland är de snodda rakt av och ibland lite modifierade.

RSS 2.0