Sorry att det dröjt med recepten.

 
Nu har jag några recept som jag ska dela med mig av. Detta bjöd jag på när jag hade fika på jobbet.
 
 
Saffranskladdkaka med minimarsmallows och mörkchoklad med italienskmaräng.
 

Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.

Det här behöver du tillen form på 22cm:
Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen

2 dl minimarsmallows 

100g mörk choklad 

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering

till detta gjorde jag då en italienskmaräng 

Du behöver

  • 300 g strösocker
  • 100 g vatten (1 dl)
  • 150 g äggvita (ca 4 st)
  • 30 g strösocker (3 msk)

Gör så här

1
Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull.
2
Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken! Separera vitor och gulor. Lättast går det att separera vita och gula med händerna som sil.
3
Koka upp socker och vatten till en het sockerlag utan att röra om. Temperaturen ska gå upp till 121–123 grader, kontrollera med termometer.
4
Vispa ihop vitorna när temperaturen på sockerlagen är uppe i ungefär 115 grader. Vispa i 30 g socker mot slutet och vispa till en styv äggvita.
5
Håll koll på sockerlagens temperatur med termometern och ha den vispade äggvitan redo. Dra av sockerlagen från värmen när temperaturen nått 121–123°.
6
Häll ned den heta sockerlagen i äggvitan i en smal stråle under vispning. Fortsätt att vispa marängen tills den svalnar, det kan ta lite tid.
 
Men bara för att få lite syra gjorde jag en hallonsås av 500g frysta hallon som jag kokade och sedan silade för att få bort kärnor och sedan hade jag i lite florsocker ca 1/2 dl för att få den lagom syrlig.
 
Dessutom kastade jag till en liten chokladfluff. 
3 dl grädde
150-180g choklad (jag hade vanlig blockchoklad.
 
Blanda detta i en kastrull och låt chokladen smälta. rör om försiktigt tills du börjar ana en bubbla. Ta sedan av från spisen och låt svalna ställ sedan in i kylskåpet över natten. Sedan är det bara att vispa när du ska använda det.
 
 
 

Detta recept har jag snott på men jag har gjort vissa förändringar:

http://www.jennysmatblogg.nu/2014/11/07/recept-saffranskladdkaka/

http://www.hemtrevligt.se/icakuriren/recept/italiensk-marang-grundrecept/ 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

puckobakar.blogg.se

En blogg där jag lägger upp recept som jag har testat. Ibland är de snodda rakt av och ibland lite modifierade.

RSS 2.0