Semifreddo

Det här behöver du till  chokladsemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljus choklad jag hade vanlig marabou

2dl minimarsmallows 

 

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset och minimarsmallowsen. Ringla ner 200g smält choklad och hacka ner de övriga 200 grammen.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.

Jag har även gjort den med oreo kakor då har jag bara bytt ut chokladen mot 2pkt oreo. Det är dotterns favorit. Jag har också gjort den med nutella då ska det var 400g lätt smält nutella. Det är det som står i orginalreceptet.

Tyvärr har jag ingen bild på detta. Men det finns bilder på orginalsidan där jag har snott receptet men som vanligt har jag gjort några små ändringar.

http://www.jennysmatblogg.nu/2009/03/14/nutellasemifreddo/ 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

puckobakar.blogg.se

En blogg där jag lägger upp recept som jag har testat. Ibland är de snodda rakt av och ibland lite modifierade.

RSS 2.0